Utbildning för löneadministratör i Stockholm
Om du behöver uppdatera dina kunskaper som löneadministratör erbjuder vi utbildningen Lönedagarna i Stockholm. Som löneadministratör har du ett brett spektrum av ansvarsområden. Olika organisationer har olika upplägg, men huvudmålet för alla är att löneadministratörer ska se till att anställda får korrekt lön. Vår utbildning ser till att du har fräscha kunskaper och känner till regler och lagar som gäller. Din roll hanterar alla aspekter av lön, från kontroll av redovisad tid till själva utbetalningen. Att du har en mycket betydelsefull funktion säger sig själv. Alla anställda är beroende av att få sin lön i tid, så du är en viktig länk i alla organisationer. Att du har rätt kunskaper skapar förtroende och trygghet för företaget.
Nyheter om lön i huvudstaden
På vår utbildning för löneadministratörer i Stockholm får du den senaste informationen inom löneområdet. När du arbetar med löneadministration är rätt kunskaper essentiella. Även om du är utbildad inom löneområdet sedan tidigare kommer det hela tiden nya aspekter att förhålla sig till. Lagar blir justerade, rekommendationer blir utfärdade och nya sätt att arbeta med lön tillkommer. Vi hoppas att du vill komma till Sveriges huvudstad och gå vår utbildning tillsammans med andra löneadministratörer. Vi har valt att förlägga utbildningen i staden vid Mälaren, eftersom många uppskattar att kombinera utbildning med nöje.
Vad måste en löneadministratör kunna?
När du arbetar med löner måste du vara kunnig inom många olika områden och ha flera olika färdigheter. Självklart känner du till de grundläggande lagarna och reglerna inom löneområdet, men utöver det behöver du kunna andra saker. Idag har vi datorer och programvaror som utför många beräkningar åt oss. Att ha en fallenhet för att kunna räkna och göra överslag underlättar dock för löneadministratören. Ibland blir det fel i dataprogrammen. Du behöver kunna göra olika rimlighetsbedömningar för att stämma av och kontrollera riktigheten i lönerna. En annan viktig färdighet är datakunskaper. Här handlar det om användning av både löneprogram och t ex Excel och Word. Vidare behöver du vara ordningsam och strukturerad och även kunna lösa problem som kan uppstå.
Stockholm som utbildningsort
Hur är det att gå en utbildning i Stockholm? En del oroar sig över att det kan vara svårt att hitta och ta sig fram i kollektivtrafiken. Vi lägger alltid våra utbildningar i innerstaden, så att det ska gå snabbt att komma till utbildningslokalen. Oftast behöver du inte åka vare sig tunnelbana eller buss för att komma dit. Om du ändå behöver göra det är det numera enkelt att betala för resan. Bara blippa betal- eller kreditkortet direkt i spärren. Runt Stockholms central ligger flertalet hotell i olika prisklasser. Vi har avtal med många olika hotell, vilket ger dig ett bra pris på övernattning.
Att göra i huvudstaden
Efter utbildningen kan du välja och vraka mellan många olika aktiviteter. Kanske har du redan i förväg bokat biljetter till en musikal eller teater, t ex på Vasateatern eller Chinateatern. Eller så går du på ett besök på Stockholms kulturhus eller besöker en utställning på Liljevalchs. Gröna Lund är fint att besöka, speciellt under våren. Om du tycker om att promenera kan du gå runt i Humlegården eller Vasaparken. Sedan kan du förstås alltid shoppa i någon av alla butiker och gallerior som finns i både centrala Stockholm och i bl a annat Solna, Globen och Skärholmen. Numera kan du även besöka IKEA mitt i stan, i Gallerian.
Löneadministratörens roll och ansvarsområden
Din roll som löneadministratör omfattar bland annat att arbeta med personalinformation. Detta finns ofta samlat i ett löneregister. Här ser du till att adresser och olika persondata är uppdaterat. Att göra regelbundna avstämningar av registret är viktigt för att säkerställa att allt är korrekt. Det omfattar kontroller av bankkonton, skatteavdrag, hem- och mejladresser mm. Just skatten är ett viktigt område att stämma av regelbundet, då det har stor inverkan på den utbetalda lönen. I din roll ingår även att bemöta klagomål och reaktioner på lönen. Alla anställda är inte uppdaterade med gällande regler och ibland måste du vara den som kommer med dåliga nyheter. Då är det viktigt att du fått utbildning i hur du kan bemöta detta.
Att ge service är en del av jobbet med löner
Att ge intern service är en del av yrket när du arbetar med löner. Du behöver kunna förklara regler och informera om ändringar. I Stockholm har vi flera olika utbildningar inom serviceområdet, t ex Kundservice i världsklass och Besvärliga kunder. Båda passar för din som arbetar som löneadministratör. Dina kunder är de anställda och det är viktigt att du lär dig modeller att möta både nöjda och missnöjda anställda. Även om det inte är du som hittat på reglerna är det du som sitter i första linjen för att ta emot klagomålen. Det finns bra verktyg att använda, som hjälper både dig själv och som vänder missnöjet till nöjdhet.
Dina dagliga arbetsuppgifter
En vanlig arbetsdag för löneadministratören kan innehålla att samla in, verifiera och registrera närvaron hos anställda. Du kontrollerar och stämmer av timmar i t ex ett tidsredovisningssystem. Sedan beräknar du löner, provisioner, bonusar och avdrag. Avdragen handlar om att minska löneutbetalningen till följd av sjukdom, studier, förmåner mm. Du ser till att rätt skatteavdrag blir gjort och schemalägger utbetalningsdatum. Därtill svarar du på frågor kring löner och anställningsvillkor. Du ska även se till att känna till nya regler och utbilda dig regelbundet så att du har rätt kunskaper. Välkommen till Lönedagarna i Stockholm för att få senaste uppdateringarna.